Webshop • Gespecialiseerd in biologisch textiel • Beddengoed • Keukentextiel • Badgoed • Woontextiel • Tassen • Stoffen • Fournituren

Productinformatie

De getoonde stoffen en producten proberen wij zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De kleuren kunnen uiteraard iets afwijken doordat de kleurweergave per beeldscherm verschilt. Mocht je twijfelen over de kleur, neem dan contact met ons op via e-mail, in overleg kunnen wij een klein stofstaaltje toesturen van de stof waarin je geïnteresseerd bent.

Waarom biologische katoen?
Katoen is een hele fijne en comfortabele stof, die voor enorm veel doeleinden kan worden gebruikt. Dé reden waarom katoen zo populair is en dus één van de meest gebruikte stoffen ter wereld. Maar helaas wordt er bij de productie van katoen ook de meeste pesticiden en kunstmest gebruikt. Hierdoor verarmt de grond waarop de katoen verbouwd wordt en zijn het volgende jaar nog meer van deze middelen nodig. Een vicieuze cirkel dus. Daarnaast moeten katoenboeren te midden van deze middelen hun werk doen. Geen gezonde zaak en zeker geen arbeidsomstandigheden die ook maar in de buurt van onze arbowetten komen. Ook bij de verdere verwerking van katoen worden veel middelen gebruikt die erg slecht zijn voor het milieu, zoals bleekmiddelen, giftige verfstoffen en formaldehyde. Deze stoffen zijn niet alleen funest voor het milieu. Dagelijks gebruik je ongemerkt de hele dag door katoen; het shirtje wat je draagt, de handdoek waarmee je je afdroogt, het beddengoed waaronder je slaapt. Je lichaam komt dus in direct contact met restanten van deze stoffen en dat kan voor allergische reacties zorgen.

Alles bij elkaar lijkt het misschien verstandiger om katoen dan maar links te laten liggen, maar gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer biologische katoen verbouwd. Voor deze katoen worden geen pesticiden en kunstmest gebruikt, maar maakt men gebruik van wisselteelt waardoor de grond gezond en in balans blijft. Maar hier blijft het niet bij; ook bij de verdere verwerking gebruikt men veilige alternatieven, die een zo klein mogelijk negatief effect op mens en milieu hebben. En naast dat de katoenboeren in een gezondere omgeving kunnen werken, wordt er ook een betere prijs voor hun katoen betaald, zodat ook zij een beter bestaan kunnen opbouwen.

Behandelvoorschriften
We verzoeken je om textiel altijd met zorg te behandelen. Stof blijft het mooist als je het wast op lage temperaturen. Sorteer wasgoed altijd op kleur, om het afgeven op ander/lichter wasgoed te vermijden. Het is verstandig om gedessineerd textiel niet te laten weken (om het doorlopen van kleuren te vermijden) en gekleurd textiel te wassen met een kleurwasmiddel. Vul de wasmachine nooit te vol; een overvolle machine kan zijn werk niet goed doen en hierdoor kan je wasgoed lelijk worden. We raden aan om wasgoed lekker buiten aan de lijn te laten drogen, dit heeft de minste impact op het milieu en de kreukels waaien er lekker uit. Het is uiteraard wel mogelijk om katoenen stoffen en producten te drogen in de wasdroger, maar gezien het extra energieverbruik en snellere stofslijtage adviseren wij dit zo min mogelijk te doen. We adviseren om wasgoed ook altijd direct uit de wasmachine/droger te halen nadat deze klaar is. De trommel blijft namelijk nog een tijdje warm waardoor er meer kreukels ontstaan en de stof zelfs extra kan krimpen. Daarnaast willen we je graag wijzen op het feit dat onze stoffen op milieuvriendelijke wijze geproduceerd zijn en dus niet de ‘ouderwetse’ agressieve nabehandelingen hebben gehad. Als laatste adviseren we om de producten altijd binnenste buiten te wassen, voor het behoud van de kleur en de stof.