Webshop • Gespecialiseerd in biologisch textiel • Beddengoed • Keukentextiel • Badgoed • Woontextiel • Tassen • Stoffen • Fournituren

Pure Coverz: Over ons

Eén adres voor mooi én verantwoord woon- en huishoudtextiel, dat was de gedachte achter de start van Pure Coverz. Beddengoed, kussenhoezen, tafellinnen, keuken- en badtextiel, alles wat je nodig hebt in huis. Gemaakt van een verantwoorde en degelijke biologische kwaliteit, maar juist ook mooi om te zien, dus mooie kleuren en prachtige dessins. Daarnaast zijn we zelf gek op mooie stoffen. Alle reden dus om die prachtige biologische katoen waar we ons woontextiel van maken, verkrijgbaar te maken voor iedereen.

We zijn in 2009 van start gegaan en sindsdien vinden we steeds weer nieuwe mooie spullen en stoffen. We zijn en blijven kritisch, alleen textiel dat volledig voldoet aan het GOTS keurmerk komt bij ons in de winkel. Wij zien dit overigens niet als obstakel, door onze vraag naar dit keurmerk worden producenten juist gestimuleerd om goed biologisch te produceren. Daarnaast geloven we in transparantie en vermelden we bij alle artikelen waar ze geproduceerd zijn. Heb je een vraag over onze producten en kan je het antwoord niet vinden op onze site, neem dan contact op met ons en wij zoeken het voor je uit.

Maar een 100% biologisch katoenen product is wat ons betreft niet het eindpunt. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en impact op de wereld. Daarom letten we naast het GOTS keurmerk ook op fairtrade omstandigheden, we willen tenslotte een mooiere wereld voor iedereen. We gebruiken groene energie, hebben zonnepanelen op ons dak en recyclen ons afval. En ook de verpakking en het briefpapier gaan mee in deze stroom. Zo wordt verpakkingsmateriaal hergebruikt en is al het papier gemaakt van gerecycled oud papier of van FSC kwaliteit. Voor alles zoeken we een geschikt alternatief.

Een voorbeeld: we zaten met het 'probleem' van een goede verpakking voor de Pure Coverz artikelen. Plastic is natuurlijk uit den boze, biologisch afbreekbaar plastic nog niet in goede kwaliteit beschikbaar, dus we kwamen uit op een stoffen zakje. Maar een stoffen zakje waar mensen na ontvangst niets meer mee doen, is natuurlijk zonde van het materiaal. Toen kwam ik op het internet de website van de Green Bag Lady Teresa tegen. Teresa is een milieubewuste kunstlerares en fel tegen het gebruik van plastic en papieren tasjes, omdat de afvalberg hier alleen maar van groeit. Teresa is de bedenkster van de Green Bag, een stoffen boodschappentasje. Op zich geen bijzonder item, maar zij maakt ze van stofrestanten en geeft ze gratis weg. Het enige wat ze ervoor terug vraagt, is dat je het gebruikt. Dit was de oplossing voor ons probleem, hoe simpel kan het zijn! Een tasje dat we maken van onze stofrestanten, dat jij weer gebruikt bij het doen van je boodschappen. Twee vliegen in één klap: wij geen nodeloos verpakkingsmateriaal én jij geen nodeloos tasje uit de winkel. Wij worden erg blij van dit soort ideeën!

 

Pure Coverz, Monique Zoon

 

Zie ook: Pure Coverz in de media