Webshop • Gespecialiseerd in biologisch textiel • Beddengoed • Keukentextiel • Badgoed • Woontextiel • Tassen • Stoffen • Fournituren

Pure Coverz: Over ons

Eén adres voor mooi én verantwoord woon- en huishoudtextiel, dat was de gedachte achter de start van Pure Coverz. Beddengoed, kussenhoezen, tafellinnen, keuken- en badtextiel, alles wat je nodig hebt in huis. Gemaakt van een verantwoorde en degelijke biologische kwaliteit, maar juist ook mooi om te zien, dus mooie kleuren en prachtige dessins. Daarnaast zijn we zelf gek op mooie stoffen. Alle reden dus om ook prachtige biologische katoenen stoffen verkrijgbaar te maken voor iedereen.

We zijn in 2009 van start gegaan en sindsdien vinden we steeds weer nieuwe mooie spullen en stoffen. We zijn en blijven kritisch, alleen textiel dat volledig voldoet aan het GOTS-keurmerk komt bij ons in de winkel. Wij zien dit overigens niet als obstakel; door onze vraag naar dit keurmerk worden producenten juist gestimuleerd om goed biologisch te produceren. Daarnaast geloven we in transparantie en vermelden we bij alle artikelen waar ze geproduceerd zijn. Heb je een vraag over onze producten en kan je het antwoord niet vinden op onze site, neem dan contact op met ons en wij zoeken het voor je uit.

Maar een 100% biologisch katoenen product is wat ons betreft niet het eindpunt. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en impact op de wereld. Daarom letten we naast het GOTS-keurmerk ook op fairtrade omstandigheden. We willen tenslotte een mooiere wereld voor iedereen. We gebruiken groene energie, hebben zonnepanelen op ons dak en recyclen ons afval. En ook de verpakking en het briefpapier gaan mee in deze stroom. Zo wordt verpakkingsmateriaal hergebruikt en is al het papier gemaakt van gerecycled papier of van FSC kwaliteit. Voor alles zoeken we een geschikt alternatief.

In 2024 vieren we ons 15-jarig jubileum. Wat in 2009 startte omdat ik vond dat biologisch textiel beter verkrijgbaar moest worden, is inmiddels uitgegroeid tot een webwinkel (en groothandel) waar jaarlijks vele duizenden meters textiel worden verwerkt. Maar zonder jullie, onze klanten, was dit natuurlijk niet gelukt. Iedereen bedankt voor jullie vertrouwen in ons!

Ben je graag op de hoogte van onze nieuwtjes, nieuwe artikelen en aanbiedingen, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 

Pure Coverz, Monique Zoon

 

Zie ook: Pure Coverz in de media